Column - Vakslagerij Eppink

Bel met de slagerij voor persoonlijk advies

0545 29 53 37

HAN’S COLUMN


OVER HAN

Meester Slager & Worstmaker Han Eppink, geboren op 28 december 1971 in Bredevoort, heeft zij hele leven al een enorme passie voor vlees. Al vanaf zijn zesde hielp hij mee in de slagerij van zijn vader en moeder. Han wilde maar 1 ding… slager worden!

Na zijn opleiding aan de slagersvakschool in Utrecht (waar hij 3 onderscheidingen ontving)  ronde hij daar ook zijn opleiding vleestechnologie af. Daarna werkte hij bij verschillende slagerijen in binnen en buitenland om zo nog beter te worden in zijn vak, ook werd hij Europees kampioen Worstmaken. In 2017 nam hij het slagersbedrijf van zijn vader over.
Han is een enorm bedreven vakman met een grote passie voor alles wat met het slagersvak te maken heeft.
Han wil voor onze klanten alleen het beste vlees van een uitmuntende kwaliteit. Dagelijks is hij met respect voor het verleden toekomstgericht bezig met authentieke maar ook moderne en vernieuwende top producten.

Door de jarenlange ervaring en samenwerkingen met boeren en inkopers, selecteert Han iedere keer weer de beste producten die met vakmanschap worden gesneden tot een prachtig stuk vlees voor professionals of voor u thuis, of worden bereidt tot de lekkerste worst- & vleeswaren soorten.

Met enige regelmaat beschrijft Han in zijn COLUMN leuke wetenswaardigheden over het slagersvak, dit kan van alles zijn, innovaties, nieuwe producten, oude verhalen, recepturen, vaktechnische zaken, etc…


Column 1-11-2020

BESTEL DIT PRODUCT HIER

TOURNEDO VAN IERSE OS, EEN ECHTE DELICATESSE VOOR THUIS!

De tournedo is 1 van de meest malse stukjes vlees van het rund, deze malsheid wordt bepaald door een aantal zaken; het ras is 1 van de belangrijkste factoren. Een os heeft hele goede eigenschappen voor het perfecte stukje vlees.
Maar minstens zo belangrijk is goede voeding en beweging. De Ierse Hereford runderen lopen het grootse deel van het jaar buiten gemiddeld zo’n 220 dagen. Ze grazen daar lekker vers gras. Deze combinatie zorgt voor uiterst mals vlees met een heerlijke smaak. Neem daarbij onze vakkundige rijping en manier van snijden wat deze tournedo 1 va de top producten uit ons assortiment maakt.

BEREIDINGSADVIES

  • Leg de tournedo op tijd uit de koeling zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
  • Smelt roomboter in de koekenpan tot de belletjes verdwenen zijn.
  • Bak beide kanten mooi bruin op middelhoog vuur.
  • Bak op laag vuur beide kanten 3 minuten door en laat het vlees daarna op een schaaltje 5 minuten rusten.
  • Optioneel mag de tournedo 3 tot 5 min op 150°C nagaren in de oven.

SUGGESTIES & TIPS

Serveer de tournedo klassiek met een mooie stroganoff, rode wijn of pepersaus.
Een mooie Bordeaux rode wijn tilt dit gerecht naar een nog hoger niveau.