Horeca - Vakslagerij Eppink

Bel met de slagerij voor persoonlijk advies

0545 29 53 37

MAATWERK VOOR DE HORECA

Maatwerk in kwaliteit

Voor u als horeca-ondernemer, inkoper of chef-kok is kwaliteit in relatie tot een juiste prijsstelling van groot belang. Afhankelijk van uw gasten en uw wensen kunnen wij, geheel op maat en in overleg met u, een passende kwaliteit bieden in relatie tot een marktconforme prijs. Of u nu een Michelinster heeft, een eetcafé of een fastfoodzaak; wij hebben altijd het juiste vlees voor u in huis. Door onze jarenlange ervaring en goed ingevoerde handelsrelaties selecteren onze inkopers het beste mondiale vlees. Ons team van bevlogen vakmensen stemt graag met u de gewenste producten af.


Maatwerk in inkoop

Wij kopen en selecteren alleen het beste vlees, dat aan het hoge verwachtingspatroon van onze afnemers kan voldoen. Een uitgekiende inkoop is bepalend voor de kwaliteit van het eindproduct.
Alles wordt dan ook van begin af aan streng gecontroleerd op onder andere temperatuur, versheid, kwaliteit (fysisch en chemisch) en hygiëne. Dit alles volledig volgens het HACCP-plan. Onze horeca-slagerij beschikt over wereldwijde inkoopcontacten om u de nieuwste trends te kunnen bieden.


Maatwerk in assortiment

Vakslagerij Eppink heeft een zeer uitgebreid slagerij assortiment voor de horeca; rundvlees, varkensvlees, kalfsvlees, lamsvlees, kip & kalkoen, wild & gevogelte, specialiteiten, worst & vleeswaren en diverse bijproducten. Binnen deze productgroepen hebben wij ook zeer veel specialisaties. We hebben op dit moment een basis assortiment van ruim 1500 artikelen. Het is bijna onmogelijk deze producten allemaal in een lijst samen te vatten. In een persoonlijk gesprek inventariseren we graag uw wensen, om samen tot uw optimale assortiment te komen. Speciale aandacht behoeft onze groot-keuken waar diverse slager/koks een groot scala aan convenience producten ambachtelijk bereiden, ook denken we graag met u mee in concept oplossingen voor uw keuken om u zo veel werk uit handen te nemen.


Maatwerk in orderverwerking

Bij Vakslagerij Eppink werken we dagelijks in drie ploegen, waarvan de eerste in de nacht begint met het uitbenen en op maat snijden van het vlees zodat het geschikt is voor de portioneer-slagers van de horeca slagerij. Wij rijden dagelijks in diverse regio’s onze vers-routes. Informeer bij ons verkoopteam in welke frequentie we u kunnen beleveren. U kunt uw bestelling sturen naar: horeca@vakslagerijeppink.nl de bestellingen worden dan met onze eigen koel-service bij u bezorgd.
Heeft u andere wensen? Vraag ons naar de mogelijkheden.


Maatwerk in portionering

Alle producten kunnen geheel volgens klant specifieke wensen worden geselecteerd, uitgesneden, geportioneerd en verpakt. Het op de juiste wijze portioneren is onze specialiteit. Maatwerk is daarin voor ons de maatstaf. Wij werken traditioneel en vol ambachtelijk. Door middel van het HACCP-systeem en moderne apparatuur worden onze producten met grote zorgvuldigheid op klantniveau gemaakt. Onze snit bij de veredeling is geheel volgens de wens van de klant (mits de wensen vaktechnisch te realiseren zijn).


Maatwerk in verpakking

Verpakking is niet alleen productgebonden, maar ook klantgebonden. Verpakking van onze vlees- en vleeswarenproducten geschied dan ook geheel conform uw wensen. Vacumeren, doosjes, sealpack, kratjes? Alles is mogelijk. Ook het aantal producten per verpakkingseenheid wordt volledig op uw wensen afgestemd. Onze producten worden bij u aangeleverd conform de HACCP-eisen.


Maatwerk in service en logistiek

Door middel van onze eigen ‘vers-bezorgservice’, zijn wij in staat u te voorzien van een optimale afleveringsservice. Dit is voor een versproduct van groot belang. U wilt immers niet teveel voorraad hebben, maar ook niet te kort komen. Wij bieden u dan ook de mogelijkheid om via onze bestel- en afleverservice uw voorraad zo beheersbaar mogelijk te houden. Voor de horeca van Oost-Nederland hebben wij een dagelijkse bezorging via onze eigen bezorgservice. Voor de rest van Nederland is bezorging in overleg, afhankelijk van uw regio.


Maatwerk in prijsstelling

In overleg informeren wij u graag over de prijsstelling van ons assortiment. Wij hebben ook diverse mogelijkheden om voor u een prijsstelling op maat te maken, naar aanleiding van de door u gewenste kwaliteit, hoeveelheden en verpakking.

Vakslagerij Eppink
Meat Us Everywhere!

Rundvlees

Al generaties lang werken wij met de beste runderen uit binnen- en buitenland. Het traditionele ‘Brandrode rund’ is het basisrundvlees waar wij bijzonder graag al decennia lang mee werken. Het is een duurzaam product uit de Gelderse weides. Vlees zoals velen het nog van vroeger kennen. Mals met een klein randje vet en een lichte marmering, wat zorgt voor een heerlijke smaakbelevenis.

Speciale vermelding verdient onze eigen ‘rijpingskoelcel’. Hierin bewaren wij alle karkassen minimaal 21 dagen ‘in de been’, onder perfect geconditioneerde omstandigheden. Dit proces zorgt voor smaakvol mals vlees met een eigen karakter. Naast dit rundvlees hebben wij ook nog talloze andere rundvleessoorten in ons assortiment, waardoor wij altijd voor iedere wens een passend product hebben.

Wij voeren onder meer: ‘Roodbont MRIJ’, ‘Schots en Iers grass fed Angus rundvlees’, ‘USA Black Angus grain fed rundvlees’, ‘Australisch Red Angus grain fed rundvlees’ en ‘France Limousine rundvlees’.

Varkensvlees

Voor onze basisproducten werken wij standaard met het Nederlandse landras varken. Voor de meesten onder ons herkend door zijn dieproze kleur. Het varken kenmerkt zich vooral door een prima vlees-vetverhouding, constant gewicht en een ouderwetse smaak, mede door de lichte marmering in het vlees.

Speciale aandacht vragen wij voor ons ‘Boeren Bruegel varken’. Dit varkensvlees bereiden wij veelal voor de thuiskeuken, mede omdat het door het duurzame karakter minder beschikbaar is voor grootschalige afzet.

Het is een puur stukje varkensvlees afkomstig van boeren uit Zuidoost-Nederland en België, met een uitzonderlijke vleeskwaliteit en smaak zoals vroeger. Zijn verfijnde smaak dankt het vlees aan de combinatie van het ras (‘Duroc’) en het dagelijks rantsoen dat deze vrije-uitloop varkens dagelijks op de boerderijen krijgen voorgeschoteld.

Kalfsvlees

Ons ‘Limousine kalfsvlees’ komt van kleine boerderijen uit Brabant en Limburg waar met zorg en volgens een duurzaam concept de kalveren worden afgemest. Steeds meer mensen ontdekken ons duurzaam Limousine kalfsvlees en weten het te waarderen. Het is zacht, mals en mager. Daarnaast heeft het een verfijnde smaak.

Kalfsvlees is gemakkelijk te bereiden en combineert net zo gemakkelijk met aardappelen als met pasta’s. Naast ons Limousine kalfsvlees snijden wij voor de horeca ook een uitmuntende kwaliteit ‘Friander rose kalfsvlees’. Dit vlees laten wij speciaal in onze rijpingskoelcel door middel van een natuurlijk enzymproces vermalsen, waardoor het uitermate geschikt en smaakvol is voor de professionele keuken.

Lamsvlees

Nederlanders zijn geen echt grote lamsvleeseters. Met uitzondering van onze medeburgers die het vlees wel weten te waarderen. Bij onze top chefkoks staat vers lamsvlees echter in hoog aanzien. Tal van onze afnemers weten culinaire hoogstandjes te bereiden om van te watertanden. Mooi lamsvlees van een Texelaar, geroosterd op de ‘Big Green Egg’, behoort tot de absolute topper.

Ons Texels lamsvlees behoort al jarenlang tot de absolute top. Door de zeewind kennen we de zogenaamde ‘weide-aan-zee’, wat zorgt voor aroma’s die zich vestigen in het lamsvlees. Dit is essentieel voor een prachtige smaak en ongekende malsheid van het vlees.

Naast ons vers Texels lamsvlees importeren wij ook lamsvlees uit Ierland, Engeland en Australië. Dit lamsvlees is het hele jaar door verkrijgbaar. Ons Texels lamsvlees is vers volop verkrijgbaar van april tot november. Voor de thuiskeuken is de bereiding van lamsvlees wellicht wat onbekend, maar wij staan u graag met raad en daad bij zodat u ook dit stukje vlees op-en-top weet te waarderen.

Kip & kalkoen

Op de poeliersafdeling werken we uitsluitend met ‘één ster Beter Leven kip en kalkoen’. Het ras ‘de Barnevelders’ worden grootgebracht onder goede omstandigheden en groeien langzamer. De overdekte uitloop beslaat circa 25% van de oppervlakte van de stal. De vrije uitloop zorgt naast de buitenlucht ook voor veel (zon-)licht dat zorgt voor een natuurlijk dag- en nachtritme.

Onze kippen krijgen 100% plantaardig voer dat voor meer dan 70% uit granen bestaat. De kippen zijn van een robuuster ras, wat de smaak echt onderscheidend maakt; malser, voller en sappiger met een robuust karakter. Velen herkennen het als ‘het kippetje van vroeger’.

Wij hebben ook een aantal speciale soorten in ons assortiment waaronder: ‘Brabantse hoen’, ‘Twentse hoen’, ‘Hollandse krielkip’ en de ‘Kempische hoen’. Tevens werken wij met veel producten van het Franse label ‘Rouge Farm’.

Wild & gevogelte

Vakslagerij Eppink beschikt over enkele top poeliers die hun vak verstaan. Wild en gevogelte is bij uitstek natuurlijk, biologisch scharrelvlees. Wild is niet alleen gezond omdat het caloriearm is, het is ook een product dat rijk is aan ijzer en eiwitten. Omdat wild van zichzelf al rijk en onderscheidend van smaak is, is er ook maar weinig nodig om, zowel in de gastronomie als thuis, iets lekkers en unieks op tafel te zetten.

Traditioneel gezien wordt de najaarsperiode beschouwd als wildseizoen. Maar in werkelijkheid is wild, gevogelte en exotisch wild bijna het hele jaar door verkrijgbaar. Als vakslagers brengen wij u graag de wat zwaardere wildgerechten (ook wel ‘grof wild’ genoemd ) in de koude maanden van het jaar als de blaadjes van de bomen vallen en de wat lichtere producten en het ‘exotische wild’ in de meer wat warme jaargetijden.

Vleeswaren, worstsoorten & specialiteiten

Vakslagerij Eppink heeft een rijke traditie op het gebied van vleeswaren en worstsoorten. Al generaties lang gooit het aloude familiebedrijf hoge ogen bij diverse nationale en internationale vakwedstrijden.

In de jaren ‘90 is Han Eppink, op basis van technologische kennis en smaakontwikkeling, Europees kampioen geworden in de specialisatie ‘product-innovatie & nieuwe smaken’. Destijds was de huidige eigenaar van het bedrijf er nog niet werkzaam, maar hij experimenteerde in de weekenden in de werkplaats van zijn vader maar wat graag met nieuwe samenstellingen, grondstoffen en smaken.

Gastro-Service

Als vakslager bieden wij naast de reguliere vers assortimentsgroepen ook een heel groot assortiment aan specialiteiten, bereidingen en vlees voor op tafel. In onze ambachtelijke werkruimten maken wij tal van bereidingen, voor zowel de professionele markt als voor bij u thuis. Denk hierbij onder andere aan; winterkost producten, tafelvlees zoals gourmet, fondue en steengrill, soepen, fonds, sauzen, maaltijden en maaltijdcomponenten.

Onze culinaire slagers maken tal van bereidingen geheel op maat en naar wens.
‘Samenwerken aan smaakvolle vleesgerechten’, is immers ons motto

Eppink BBQ

BBQ is inmiddels niet meer weg te denken uit onze eetcultuur. De Nederlander is een kunstenaar in het zich eigen maken van invloeden uit andere delen van de wereld. Geen enkele mondiale invloed is ons vreemd.

Vakslagerij Eppink heeft een rijke historie op het gebied van BBQ. Als sinds jaar en dag zit de liefde voor alles wat met barbecue ons in het bloed. Wijlen Herman Eppink was in 1972 een van de eerste slagers in Nederland die op de Oud-Achterhoekse marktdagen een varken aan het spit verzorgde, gevolgd door een os aan het spit in 1979 in het Brabantse dorp Someren.

Wij als slagerij zijn sterk georiënteerd op de regio Achterhoek. Echter op het gebied van BBQ zijn wij in het hele land te vinden. Vanuit onze Outdoorlocatie in Winterswijk verzorgen wij door heel Nederland, voor zowel de horeca als bij de mensen thuis, ‘Eppink BBQ’ in alle denkbare vormen en met een scala aan meer dan 125 verschillende soorten BBQ’s.