Recepten & Ideeën - Vakslagerij Eppink

Bel met de slagerij voor persoonlijk advies

0545 29 53 37

RECEPTEN & IDEEËN


Recepten & Ideeën 08-02-2021

BESTEL DIT PRODUCT HIER

KALFS BIEFSTUK

Van duurzaam Limousin© Weide Kalf.

INGREDIËNTEN

  • Kalfs Biefstuk France Limousin©
  • Olijfolie
  • Oost-Indische kers
  • Vers hooi
  • Oerprei
  • 250 ml. water
  • 2 gr. Foelie
  • 4 gr. blad gelatine
  • 300 gr. aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad

BEREIDINGSADVIES

  • Kook de aardappelen.
  • Voeg wat schil, laurier, tijm en knoflook toe.
  • Passeer het vocht en de bouillon.
  • Maak hier later samen met wat vleesvocht een mooie jus van met onze eigen kalfsfond.
  • Peper en zout de Kalfs Biefstuk.
  • Kleur ze mooi rondom bruin in de olijfolie.
  • Laat het vlees even rusten op een temperatuur van ca. 80°C.
  • Stoof de bladeren van de oerprei.
  • Presenteer het geheel leuk op een bord.

Recepten & Ideeën 01-02-2021

BESTEL DIT PRODUCT HIER

REUZE BISTRO VLEESSPIES VAN OSSENHAAS EN VARKENSHAAS

Onze vleesspiezen worden ambachtelijk met de hand gemaakt van heerlijke stukken ossenhaas en varkenshaas, het vlees wordt ruim van te voren gemarineerd, zodat de smaak goed in het vlees kan trekken en daarna aan mooie metalen pennen geregen. Heerlijk mals en sappig op de grill of in de oven, maar het kan natuurlijk ook prima in de koekenpan, serveer onze eigengemaakte ‘Bistro-Grill’ saus erbij en u heeft een heerlijk en smaakvol gerecht.


Recepten & Ideeën 20-01-2021

BESTEL DIT PRODUCT HIER

GROOTMOEDERS SUKADE LAPJES

INGREDIËNTEN

• Ca. 750 gr. Sukade Lapjes
• 100 gr. Grove mosterd
• 1 tl. Paprikapoeder
• 1 el. Bloem
• 4 el. Arachideolie
• 2 Uien
• 1 Kleine selderijknollen
• 2 Wortels
• 2 Laurierblaadjes
• 4 Jeneverbesen
• 4 Kruidnagels
• 1 Flesje bier
• 500 ml. Vakslager kalfsfond
• Zout en zwarte peper

BEREIDINGSADVIES

• Bestrooi het vlees met zout en peper, wrijf het vlees in met mosterd en bestrooi het met de parikapoeder en bloem.
• Braad het vlees rondom bruin op hoog vuur en neem het uit de pan.
• Roerbak de garnituren 10 min. op middelhoog vuur.
• Voeg de kruiden en laurier toe en bak deze 2 min. mee.
• Leg het vlees terug in de pan, voeg het bier en de fond toe en stoof het geheel ca. 3 uur op laag vuur.
• Maak van wat braadvocht uit de pan een mooie gebonden jus.
• Schep het vlees uit de pan en presenteer het met wat groente een aardappelen op het bord.
• Giet een klein beetje jus over het geheel.


Recepten & Ideeën 01-11-2020

BESTEL DIT PRODUCT HIER

TOURNEDO VAN IERSE OS, EEN ECHTE DELICATESSE VOOR THUIS!

De tournedo is 1 van de meest malse stukjes vlees van het rund, deze malsheid wordt bepaald door een aantal zaken; het ras is 1 van de belangrijkste factoren. Een os heeft hele goede eigenschappen voor het perfecte stukje vlees.
Maar minstens zo belangrijk is goede voeding en beweging. De Ierse Hereford runderen lopen het grootse deel van het jaar buiten gemiddeld zo’n 220 dagen. Ze grazen daar lekker vers gras. Deze combinatie zorgt voor uiterst mals vlees met een heerlijke smaak. Neem daarbij onze vakkundige rijping en manier van snijden wat deze tournedo 1 va de top producten uit ons assortiment maakt.

BEREIDINGSADVIES

  • Leg de tournedo op tijd uit de koeling zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
  • Smelt roomboter in de koekenpan tot de belletjes verdwenen zijn.
  • Bak beide kanten mooi bruin op middelhoog vuur.
  • Bak op laag vuur beide kanten 3 minuten door en laat het vlees daarna op een schaaltje 5 minuten rusten.
  • Optioneel mag de tournedo 3 tot 5 min op 150°C nagaren in de oven.

SUGGESTIES & TIPS

Serveer de tournedo klassiek met een mooie stroganoff, rode wijn of pepersaus.
Een mooie Bordeaux rode wijn tilt dit gerecht naar een nog hoger niveau.