TIP VAN DE VAKSLAGER
Tip van de Vakslager 22-02-2021
EPPINK’S DRY-AGED PRIME BEEF STEAK
Eppink’s Dry-Aged Beef is een prachtig stukje traditioneel rundvlees van de dunne Lende en Prime-Rib en is enkele weken gerijpt in ons eigen vleesatelier. In speciale koelcellen waarbij er een uitgekiend proces plaatsvind van de beheersing van luchtvochtigheid en temperatuur. Tijdens het rijpen, komt het vlees tot een rijke volle smaak en wordt het buitengewoon mals.
Wij rijpen ons Dry-Aged vlees traditioneel in de been. De rijping van dit prachtige smaakvolle vlees kunt u ook zelf bekijken in onze slagers winkel in Neede. Onze vakslagers vertellen er u graag meer over.
Tip van de Vakslager 15-02-2021
PEPERSTEAK VAN KOGELBIEFSTUK
Van Scotch Prime Beef©.
Bij Vakslagerij Eppink is Scotch Prime Beef© van Aberdeen Angus runderen al sinds jaar en dag een zeer geliefd product. Wij leveren dit vlees ook veel aan diverse top koks door heel Nederland.
Het grote geheim van de smaak en malsheid is de ruige ongerepte natuur in Schotland. De zorgvuldige en duurzame opgroei bij de boeren en de traditionele rijping in onze slagerij is uniek, en dat proef je!
Tip van de Vakslager 08-02-2021
KALFS BIEFSTUK
Van duurzaam Limousin© Weide Kalf.
Ons Limousin© Weide Kalf komt van kleinschalige boerderijen uit Limburg. Het vlees is uiterst mals, sappig en zacht met een verfijnde smaak. Onze kalfsbiefstuk laat zich heerlijk combineren met oerprei, gekookte aardappelen en aardappelboullion en kalfsjus. Op onze website vindt u onder ‘RECEPTEN & IDEEËN’ dit heerlijke gerecht.